AAFIYAT OLIVE HOUSE

AAFIYAT OLIVE HOUSE
"Sesungguhnya Allah S.W.T. menurunkan penyakit dan ubatnya dan menjadikan setiap penyakit pasti ada ubatnya. Maka, berubatlah kalian tapi jangan dengan yang HARAM."-(HR Abu Daud)

Tuesday, 17 November 2015

Nutrisi Utama Pati Minyak Zaitun OLIVE HOUSE




Amalkan 2 sudu #PatiMinyakZaitun setiap hari untuk membantu menurunkan kolestrol, mencegah risiko terkena penyakit jantung dan juga menjaga kesihatan badan yang menyeluruh.

.

Maklumat lanjut boleh layari laman blog kami di 📱💻 houseofquranicfoods.blogspot.com atau hubungi talian 🔥 "hotline"🔥 di 013-4619694/013-4079445 (📞WhatsApp Available☎).

.

#olivehouse #malaysiaolivehouse #pencetussenyumansemulajadi #webeginwithnature #patiminyakzaitun #pmz #oliveoil #virginoliveoil #kolestrol #jantung #sihat #asysyakirinenterprise #quranicfood #sunnahfood #superfood

Saturday, 7 November 2015

Sinergi Produk & GOUT (Part 2)

SINERGI PRODUK OLIVE HOUSE DAN GOUT (Part 2)


Nukilan: Nurshamimi De Olivia
Tarikh: 26.10.2015



Zaitun adalah makhluk Allah yang sangat istimewa apabila dinukilkan sebanyak 8 kali dalam Al Quran, samada secara langsung atau tidak langsung. ‘Olive House’ mengambil inisiatif mengeluarkan zaitun dalam bentuk minyak demi memberi khasiat yang optimum kepada masyarakat. Ini bertepatan dengan ayat 20, Surah Al Mukminun yang menceritakan minyak zaitun yang penuh khasiat dan manfaat kepada manusia. ‘Olive House’ sangat mementingkan pengekalan khasiat yang optimum kepada pembeli dengan mengambil berat dari sudut proses penghasilan minyak daripada buah zaitun. Pemilihan kepada minyak yang tidak bertapis, tidak dikenakan haba atau kekasaran pada buah zaitun bermula daripada proses memetik buah sehinggalah ke fasa pembotolan minyak zaitun.

Hasilnya, minyak zaitun yang dikeluarkan oleh ‘Olive House’ ini terbaik daripada sudut khasiatnya seperti antioksida yang berganda-ganda, anti keradangan, vitamin dan mineral. Bagi pesakit gout, dengan pengamalan pati minyak zaitun ‘Olive House’ dalam kehidupan seharian anda, insyaAllah akan bantu rawat dengan kelebihan ‘Hydroxytyrosol’ yang merupakan antioksida terbaik. Kelebihannya yang merupakan 15x ganda daripada teh hijau dapat mengurangkan pemendakan cecair pada sendi dengan pengeluaran air kencing dan pengurangan paras asid urik. Istimewanya tindakan ini, tidak akan mengganggu paras mineral seperti ‘potassium’ dan ‘sodium’ dalam darah.

Dengan khasiat yang istimewa seperti Omega 3 dan 6 yang merupakan lemak PERLU yang mesti diambil setiap hari, tidak dapat dihasilkan oleh badan sendiri tetapi perlu diambil daripada sumber luar dan ini menjadikan pati minyak zaitun sebagai pilihan utama bagi merawat keradangan yang berlaku pada sendi. Omega 3 & Omega 6 juga berperanan menstabilkan emosi dan memberi ketenangan fikiran selain daripada kelebihan khasiatnya yang membantu menstabilkan tekanan darah. ‘Selenium’ pula ialah mineral yang perlu diambil setiap hari, tindakannya dalam badan seakan-akan antioksida disebabkan fungsinya yang kompleks, menjadikan pati minyak zaitun sebagai pelindung daripada kerosakan sel buah pinggang. Umumnya mengetahui bahawa apabila sel buah pinggang rosak atau kurang cekap, asid urik berlebihan tidak akan ditapis dengan sempurna. ‘Oleuropein’ adalah 400x ganda tidakannya berbanding Vitamin C, menghalang pembentukan asid urik dengan merencat funsi enzim di hati yang terlibat dalam pembentukan asid urik. ‘ Oleuropein’ ini memberi rasa pahit pada minyak zaitun dan manfaatnya sangat berganda-ganda seperti antioksida, anti keradangan, sebagai ‘ubat tahan sakit semulajadi’ yang terbaik dan banyak lagi.



Allah S.W.T telah bersumpah, ‘demi Teen dan Zaitun’ dalam Surah At Teen, ayat 1 dan penerusan cerita tentang sebaik-baik kejadian manusia yang DIA ciptakan pada ayat 4, surah yang sama. Segelintir pengkaji dari Jepun menyelidik bahawa dalam otak manusia ada protein namanya ‘Methalonids’ yang berfungsi sebagai penstabilan paras kolestrol dalam darah, menguatkan jantung, mengawal pernafasan juga pembentukan jati diri manusia. Dalam protein ini mengandungi fosforus, zink, zat besi yang merupakan mineral penting dalam penstabilan sistem badan manusia. Kandungan protein ini akan semakin berkurangan selari dengan pertambahan umur sedangkan protein ini sangat penting sepanjang penerusan kehidupan manusia. Lalu, mereka mengkaji tumbuhan apakah yang mampu membantu atasi masalah kekurangan protein ini dan menjumpai penyelesaiannya ada pada dua makhluk ini. Maha Hebat Allah S.W.T yang menjadikan buah teen dan zaitun ini ada khasiat yang di perlukan oleh protein ‘Methalonids’ untuk penerusan fungsinya. Mengikut kajian ahli-ahli dalam bidang penafsiran Al Quran, Surah At Teen, ayat 1-6 ini sangat berkait antara satu ayat dengan ayat seterusnya. Bila mana manusia itu mengamalkan pemakanan yang baik, dalam konteks ayat ini iaitu Teen dan Zaitun, akan lahirlah manusia yang sebaik-baik kejadian. MasyaAllah, kehebatan SINERGI ini telah Allah nukilkan sejak zaman nabi junjungan kita Rasulullah S.A.W lagi. Di sini juga, dalam skop pesakit gout, sangat baik diamalkan bersama-sama zaitun dan teen.

‘Olive House’ mengambil inisiatif memasarkan teen dalam bentuk Buah Teen Separa Segar dan Cuka Buah Teen. Manfaat Teen ini pada pesakit gout ialah mineral ‘Potassium’ yang ada kandungan garam organik mengawalatur keseimbangan asid dan alkali dalam badan dan mensintesis protein kepada bentuk yang mudah dikumuhkan daripada badan. Di samping itu, mineral ‘Mangan’ yang ada dalam Teen juga membantu rawat masalah gout dengan menstabilkan emosi bagi yang mudah alami tekanan perasaan. Peneutralan medium berasid dalam badan amat penting bagi mengelakkan lambakan pembentukan asid urik. Justeru, Sari Cuka Teen sangat digalakkan pengambilannya kerana di dalamnya ada khasiat Asid Asetik Organik. Asid Asetik Organik ini juga membantu mencernakan kolestrol kepada bentuk yang lebih ringkas agar mudah diserap oleh sel badan atau dibuang sebagai bahan kumuh. Hal ini akan dapat mengatasi masalah obesiti yang turut dikategorikan sebagai punca serangan gout berlaku. Proses penghasilan cuka teen ini secara alami tanpa penambahan pengawet, asid, perasa dan sebagainya menyebabkan khasiat di dalamnya kekal terpelihara sehingga ke tangan pembeli.

Akhirnya, saya ingin mencadangkan kepada pesakit-pesakit gout agar mencuba rawatan berbekam dan akupuntur. Anda akan dapati perubahan positif setelah menjaga pemakanan harian, beramal dengan ‘Quranic Food’ dan rawatan bekam dan akupuntur, insyaAllah. Jangan lupa, teruslah berdoa dan sentiasa mengingatiNya ketika sakit mahupun sihat. Ambil masa sedikit ketika solat, panjangkan tempoh masa ketika rukuk dan sujud. InsyaAllah, Dia Maha Menyembuh. Wallahua’lam.



SumberOlive House Medic & Business.
FB PageAsy-Syakirin Enterprise (www.facebook.com/asysyakirin.oliveoil)

Monday, 2 November 2015

Sinergi Produk & GOUT (Part 1)




SINERGI PRODUK OLIVE HOUSE DAN GOUT (Part 1)


Nukilan: Nurshamimi De Olivia
Tarikh: 26.10.2015


Maksudnya: Maka hendaklah manusia melihat kepada makanannya (bagaimana kami mentadbirkannya): (24)

Ayat di atas adalah salah satu ayat dalam Surah ‘Abasa, iaitu surah ke 80 dalam Kitab Suci Al-Quran Al-Karim. Surah ‘Abasa merupakan surah Makkiyah, iaitu diturunkan oleh Allah S.W.T sebelum berlakunya peristiwa Hijrah. Ayat di atas adalah permulaan penceritaan bukti-bukti kekuasaan Allah S.W.T di alam semesta ini setelah beberapa ayat sebelumnya berkaitan tentang peringatan Allah kepada manusia yang tidak tahu mengenal hakikat diri hingga engkar kepadaNya padahal nikmat yang Dia telah berikan terus-terusan melimpah-ruah.

Namun begitu, apa yang ingin saya kongsikan di sini adalah lebih kepada pola makanan harian yang hakikatnya Allah sudah memberi peringatan kepada manusia sejak sebelum peristiwa Hijrah lagi.
Jika kita teliti Surah ‘Abasa, ayat 24 di atas, menunjukkan kata kerja ‘arahan’, yakni perintah Allah agar manusia sentiasa melihat kepada makanan seharian. Jadi, aspek penilaian menu makanan amatlah perlu dititikberatkan khasnya oleh manusia yang yakin dan beriman kepada Allah, Rasul, Malaikat, Kitab, Hari Pengakhiran & Ketentuan Dia Yang Maha Esa juga oleh manusia lain amnya. Daripada makananlah akan terbentuk jasmani dan juga terdidiknya aspek rohani pada batang tubuh seseorang.

Malangnya, manusia hari ini sudah tidak lagi mementingkan aspek pemakanan. Asalkan makanan itu rupanya cantik, rasanya sedap, manis dan sebagainya, terus dimasukkan ke dalam mulut. Tanpa memikirkan soal khasiat yang bakal diperoleh dan kandungan di dalam makanan itu. Kesannya, pelbagai penyakit sangat mudah diperoleh, termasuk Gout.





Gout adalah sejenis keradangan yang PALING sakit, berlaku dalam tempoh 6-24 jam yang pertama dan berlarutan hingga antara 3-10 hari. Sakit yang membahang berlaku secara tiba-tiba, membengkak, berlaku kekejangan dan kemerah-merahan pada sendi. Kebanyakannya menyerang di waktu malam seusai menjamah makanan atau ketika hendak merehatkan badan. Serangan ini berlaku kerana lambakan bahan kumuh iaitu Asid Urik yang berasal daripada sumber protein iaitu ‘Purin’. Ia sepatutnya dikumuhkan atau dibuang, tetapi telah berkumpul di urat saraf membentuk Kristal batu gout. Kristal ini boleh juga terbentuk di bahagian buah pinggang dan pundi kencing yang dikenali sebagai batu karang. Apabila serangan gout berlaku, rasanya sungguh menyakitkan, sehinggakan apabila bergeser kaki dengan selimut pun menyeksakan.

Seringkali kita melihat dan membaca artikel-artikel berkaitan gout, akan diceritakan bahawa faktor terjadinya serangan gout ialah pengambilan makanan berprotein tinggi seperti ikan, hidupan laut, daging, kekacang dan sebagainya. Hakikatnya, ada pengidap masalah gout ini, sudah pun menjaga pemakanan harian, namun masih mengalami serangan gout. Rupa-rupanya pengambilan gula berpeluntur @ gula putih @ perasa komersial juga penyumbang kepada peningkatan Asid Urik dalam badan. Contohnya minuman harian kita daripada air berwarna, makanan seperti biskut, roti dan sebagainya turut mengandungi gula putih @ perasa yang dikomersialkan. Hakikat yang bukan semua orang tahu dan sedar bahawa perasa komersial ini sangat menguntungkan bagi sektor perindustrian makanan. Penghasilan perasa ini diubah struktur ikatan kimianya dalam makmal agar menyamai rasa manis gula dengan kos yang rendah, tetapi pulangannya apabila dimasukkan dalam produk untuk dijual sungguh lumayan. Bagi penghidap gout yang makan gula berlebihan ini akan terganggu enzim dalam hatinya yang menyebabkan peningkatan asid urik dalam darah, seterusnya serangan gout pun berlaku.

Selain itu, pengambilan ubat-ubatan kimia tertentu seperti ubat ‘diuretic’ (ubat merangsang pengeluaran air kencing) dan ‘aspirin’ (ubat cair darah) dengan tujuan untuk mengawal paras tekanan darah turut dikategorikan sebagai faktor berlakunya serangan gout.

Bagi individu yang memiliki berat badan berlebihan atau tahap obesiti, berhati-hatilah kerana anda mungkin akan mengalami serangan gout. Beban berat yang besar terpaksa ditanggung oleh buah pinggang akan menyebabkan buah pinggang gagal berfungsi dengan baik untuk mengkumuhkan asid urik dalam darah. Risiko gout juga turut berlaku kepada individu yang mengalami kegagalan buah pinggang, kencing manis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.

Alhamdulillah, kita ada Allah S.W.T untuk mohon diberikanNya kesembuhan. DiturunkanNya ikhtiar penawar, salah satunya dan terbaik melalui ‘Quranic Food’ iaitu makanan yang bernutrisi tinggi yang banyak tempat dinukilkan dalam Al Quran Al Karim. Olive House mengambil inisiatif ini untuk mengajar masyarakat mengamalkan ‘Quranic Food’ untuk sihat dan berkat, insyaAllah.



SumberOlive House Medic & Business.
FB PageAsy-Syakirin Enterprise (www.facebook.com/asysyakirin.oliveoil)

Wednesday, 28 October 2015

Masalah Penyakit Sopak




Soalan Dari Pelanggan (Masalah Penyakit Sopak):

Assalamu'alaikum. Doktor, saya hendak bertanya, bagaimanakah produk Quranic Food membantu dalam merawat penyakit sopak? Apakah puncanya dan bagaimana cara mencegah penyakit ini? Mohon pencerahan daripada doktor Olive House. Terima kasih.


Jawapan Dari Dr. Hafizah:

Wa’alaikumsalam. Penyakit sopak atau vitiligo adalah sejenis penyakit kulit di mana terdapat kehilangan pigmen di sesetengah kawasan kulit menyebabkan terlihatnya tompokan-tompokan putih di kulit. Sebabnya masih belum diketahui namun ianya dipercayai sangat berkaitan dengan pemakanan dan racun persekitaran. Pati minyak zaitun boleh disapu di seluruh tubuh dan boleh amalkan meminumnya sekali. Antara petua lain adalah menggosok bahagian yang terlibat dengan bahagian dalam kulit pisang atau daun selasih(basil) yang diperah dengan asam limau. Buah teen boleh juga di panggang dan kemudian ditumbuk bersama sedikit minyak zaitun untuk dijadikan pes dan disapu ke bahagian bermasalah. Wallahu a'lam.


SumberOlive House Medic & Business.
Nukilan semulahouseofquranicfoods.blogspot.com
FB PageAsy-Syakirin Enterprise (www.facebook.com/asysyakirin.oliveoil)

Friday, 23 October 2015

MASALAH JEREBU (Part 2)




SINERGI PRODUK DAN MASALAH JEREBU (Part 2):

Nukilan: Nurshamimi De Olivia
Tarikh: 08.10.2015

Oleuropein’ juga merupakan sejenis antioksida dan anti keradangan yang terdapat dalam dalam Minyak Zaitun Olive House yang khasiatnya adalah 400 kali ganda berbanding Vitamin C! Diperolehi daripada buah Zaitun yang Hijau dan berfungsi menguatkan sistem pertahanan tubuh badan manusia dalam menongkah badai melawan radikal bebas yang menganggu di saluran pernafasan dan mengakibatkan kegatalan dan keradangan yang berlaku di tekak, hidung dan mata, berlaku jangkitan kuman di paru-paru dan menganggu fungsi organ jantung.

Khasiat Asid Lemak Yang Perlu iaitu Omega 3 & 6 yang terdapat dalam Pati Minyak Zaitun Olive House bertindak sebagai anti keradangan,merawat keradangan yang berlaku di saluran pernafasan. Omega 3 ini juga membantu menguatkan sistem pertahanan tubuh badan manusia. Selain itu, antioksida ‘Beta Carotene’ juga terdapat dalam Pati Minyak Zaitun Olive House yang diperlehi daripada buah Zaitun yang berwarna oren kemerahan. Khasiat ‘Beta Carotene’ ini ialah melindungi mata, paru-paru dan meningkatkan kecekapan salur darah membawa oksigen ke seluruh badan serta sebagai perisai kepada paru-paru daripada kesan pencemaran udara. Vitamin C dan yang terdapat dalam Pati Minyak Zaitun Olive House turut berperanan mengekalkan tisu paru-paru yang sihat.

Jus Delima keluaran Olive House ialah 100% delima dengan teknik perahan yang lembut demi pengekalan kualiti dan khasiat yang optimum. Antioksida dan anti keradangan di dalamnya seperti ‘Flavonoid’ memelihara fungsi paru-paru dan jantung yang sihat. Saya sangat menggalakkan agar menSINERGI pengambilan Jus Delima ini bersama-sama Minyak Zaitun bertepatan dengan ayat Al Quran, Surah Al An’am ayat 141, di mana Allah meletakkan buah Zaitun dan Delima bersama-sama dalam satu ayat. Buah Zaitun yang ‘sama warna dan daunnya’ yang dinukilkan dalam ayat ini, boleh saya huraikan sedikit daripada sudut khasiatnya. Khasiat antioksida yang namanya ‘Anthocyanin’, ‘Flavonoid’ dan ‘Beta Carotene’ terdapat dalam kedua-dua buah Zaitun dan Delima. Hakikat persamaan ini sangat ketara yang memberikan warna oren kemerahan pada kedua-dua buah, tetapi yang dirakamkan juga dalam ayat 141, Surah Al An’am ini ialah ‘tidak bersamaan rasanya’. Sudah tentu rasa dan KHASIATnya juga ada perbezaan, umpamanya dari segi kemampuan antioksida dalam kedua-dua buah meresap ke dalam salur darah dalam badan manusia dan nilainya apabila diuji kandungan air kencing. Di sinilah menunjukkan signifikasi menSINERGIkan kedua-duanya kerana selain dapat menampung antara satu sama lain, masih banyak juga lagi khasiat vitamin dan mineral yang ada dalam buah Delima, tetapi tiada dalam buah Zaitun. Contohnya, khasiat mineral ‘Selenium’ yang sangat bagus diamalkan bagi merawat keradangan yang berlaku di saluran pernafasan dan membantu dalam proses membaiki sel-sel yang rosak. Kelebihan ‘Selenium’ ini selain daripada sejenis mineral, tindakannya dalam badan manusia juga tidak keterlaluan jika dikatakan sebagai antioksida kerana hampir menyamai fungsi antioksida pada tubuh badan manusia. ‘Selenium’ ini HANYA ada pada buah Delima, tetapi tidak pada buah Zaitun.

Magnesium’, ‘Choline’ dan Vitamin A yang ada dalam Jus Delima juga membantu rawat, mengekalkan fungsi paru-paru yang sihat dan mengawal serangan asma akibat terdedah kepada udara berjerebu. Kelebihan lain yang ada dalam Jus Delima Olive House ialah mineral ‘Potassium’ yang membantu organ jantung berfungsi dengan baik. Sari Cuka Buah Teen juga sangat disarankan SINERGI bersama-sama Jus Delima dan Pati Minyak Zaitun. Khasiat Asid Asetik Organik dan mineral ‘Potassium’ dalam Sari Cuka Teen Olive House ini sangat bagus membaantu melancarkan fungsi organ jantung serta merawat keradangan yang berlaku di saluran pernafasan. Asid asetik organik juga boleh digunakan untuk mencuci mata yang terasa gatal-gatal, dengan syarat, perlu dicampurkan dengan air terlebih dahulu. Kemudian, celupkan sedikit kapas ke dalam campuran tadi dan cuci mata tersebut. Kelebihan Sari Cuka Teen Olive House ialah diperoleh daripada Buah Teen yang penanamannya secara Organik, diperam dalam tong kayu yang juga menyumbang kepada TINGGInya nilai khasiat yang ada dalam Sari Cuka Teen Olive House ini. Keistimewaan Cuka Buah Teen yang terhasil dari penapaian dalam tong kayu adalah TIDAK ditapis atau dikenakan pemanasan menyebabkan ‘MOTHER’ dalamnya kekal terpelihara dan berkualiti tinggi. Jangan lupa berdoa kepada Allah S.W.T agar diberikanNya kesihatan yang baik untuk terus beribadah kepadaNya dengan sempurna. Dia yang memberikan penyakit dan sudah pasti Dia Maha Menyembuh. Mohonlah dengan penuh pengharapan. Wallahua’lam.


Wednesday, 21 October 2015

MASALAH JEREBU (Part 1)






SINERGI PRODUK DAN MASALAH JEREBU (Part 1):

Nukilan: Nurshamimi De Olivia
Tarikh: 06.10.2015

Jerebu ialah situasi di mana cahaya matahari disekat pancarannya ke bumi dan menyebabkan kekurangan jarak pandangan mata kasar atau kabur. Hal ini berlaku apabila wujudnya peningkatan bahan-bahan terampai dalam atmosfera bumi yang tidak boleh dilihat oleh mata kasar seperti habuk, debu, jelaga, asap dan lain-lain yang dihasilkan oleh fenomena semulajadi alam seperti letupan gunung berapi dan kebakaran hutan. Jerebu juga di sumbangkan oleh aktiviti manusia seperti kegiatan perindustrian, kenderaan bermotor, pembakaran terbuka dan lain-lain. Jarak penglihatan/pandangan menjadi terhad iaitu kurang dari 1 kilometer.

Situasi ini bukan lagi benda baru bagi seluruh rakyat Malaysia ketika ini, malah ia sudah menjadi seperti ‘acara’ tahunan’ bagi rakyat Malaysia khasnya dan negara-negara yang berjiran dengannya amnya. Apabila diteliti semula akan peristiwa jerebu ini, ia berpunca daripada ‘tangan-tangan manusia’ sendiri yang sering melakukan kebinasaan di atas muka bumi ciptaanNya. Pembakaran hutan secara terbuka di kawasan Sumatera, Indonesia memberi impak yang sangat besar kepada negara yang berjiran dengannya iaitu Singapura dan Malaysia. Implikasinya sangat dirasai oleh hidupan di atas muka bumi Malaysia ini termasuklah manusia, dek kerana peningkatan bahan-bahan kimia terampai seperti Karbon MonoksidaSulfur DioksidaNitrogen DioksidaPlumbum dan lain-lain yang menyebabkan permasalahan terutamanya di saluran pernafasan. Di antaranya adalah batuk berkahakkegatalan yang luar biasa di tekakhidung dan mataasmabronkitismelemahkan pengecutan jantung, merendahkan jumlah oksigen yang dibawa oleh darah serta merosakkan sistem saraf dan otak. Hakikatnya, permasalahan ini dapat dibantu rawat dengan makanan yang kaya dengan nutrisi yang diperlukan oleh tubuh badan seharian, InsyaAllah.



Alhamdulillah, manfaat yang ada pada ‘Quranic Food’ (ZaitunDelimaAnggurKurma & Teen) yang Allah SWT telah rakamkan dalam Al Quran seperti pada Surah Al-An’am ayat 99 dan 141, serta dalam Surah At-Teen ayat 1 merupakan makanan yang tinggi khasiatnya. Boleh juga kita istilahkan sebagai ‘nutritional food’. Ada hikmah yang sangat besar yang Allah mahu manusia berfikir mengapa 5 makhluk hebat ini Dia letakkan bersama-sama dalam satu ayat di beberapa tempat dalam Al Quran. Malahan dalam Hadis-hadis Soheh juga turut dinukilkan 5 Makhluk Allah ini.

Hari ini, kajian-kajian Sains Moden telah membenarkan apa yang telah awal dinukilkanNya dalam Al Quran tentang khasiat dan manfaat ‘Quranic Food’ ini dalam membantu rawat banyak masalah, termasuk implikasi daripada cuaca berjerebu ini. Umpamanya Zaitun. Olive House mengambil inisiatif mengeluarkan produk Zaitun dalam bentuk minyak demi pengekalan kualiti dan khasiat yang optimum. Antioksida dalam Minyak Zaitun Olive House bertindak membungkus atau mewujudkan pelincir di sekeliling tekak yang sudah berlaku keradangan akibat tindakan bahan-bahan kimia terampai yang telah disedut masuk ke saluran pernafasan. Contoh antioksida dalam Minyak Zaitun Olive House ialah ‘Hydroxytyrosol’ yang mempunyai zarah yang sangat halus dan keupayaannya yang mampu meresapi ke lapisan saluran darah di otak menjadikannya antioksida terbaik. ‘Hydroxytyrosol’ ini diperoleh daripada buah Zaitun yang muda iaitu berwarna Hijau dan juga terdapat di bahagian daun Pohon Zaitun. Ia akan bertindak melindungi dan merawat sistem saraf dan otak manusia yang terganggu dengan peningkatan bahan kimia Plumbum dalam udara sekeliling kita.